Cazurile de reabilitare orală sunt adesea foarte complexe, fiind nevoie de o individualizare a tratamentului. Pentru a putea face recomandările cele mai bune, medicii Dentica aprofundează istoricul cu care se prezintă fiecare pacient și propun analize suplimentare. Astfel, etapele planului de tratament sunt mai ușor de pus în practică, iar pacienții se adaptează mai ușor pe perioada derulării tratamentului, dar și la finalizarea acestuia.

Lucrare înșurubabilă pe implant (Vita Lumex, Crea.Lign)

Astăzi vă prezentăm un caz de excepție, remarcabil prin rezultatele estetice și funcționale datorate în egală măsură modului în care s-au făcut intervențiile, dar și materialelor folosite.

Prima etapă din planul de tratament a constat în reabilitarea maxilarului printr-o lucrare înșurubabilă pe implant.

Pentru a nu suprasolicita implanturile, a fost ales un suport metalic de titan. Cântărind doar 12,23 grame, bara de titan sinterizată Cad-Cam este foarte ușoară și permite obținerea unor rezultate funcționale deosebite.

Ceramica utilizată la realizarea dinților – Vita Lumex – este de asemenea de o calitate excepțională și este completată de gingia realizată din ceramica hibridă Crea.lign. Caracterizată prin opalescența naturală și cea mai bună transluciditate, compozitul Crea.lign este perfect adaptabil materialelor din care se realizează întreaga lucrare și iese în evidență prin aspectul final natural.

În perioada următoare, pacientul va trece printr-o serie de operații suplimentare de reconstrucție osoasă, ceea ce va permite completarea laterală a zonei maxilare cu alte câteva implanturi necesare pentru restaurarea integrală a funcției masticatorii.

Medic de caz: Dr. Ștefan Camelia, Medic primar stomatolog

Laboratoare partenere: Redent (tehnician Manta Eugen), Zircon Dent

Galerie foto

Dedicație pentru Zâmbet