estetică dentară
Albire dentara in cabinet
Albirea dentara realizata in cabinet se realizeaza dupa un detartraj cu ultrasunete si un periaj profesional. Substantele folosite sunt de trei ori mai concentrate fata de substantele folosite in cadrul tratamentului „pentru acasa” si sunt pe baza de peroxid de hidrogen. Aplicare acestor substante atat de concentrate se aplica de catre medicul dumneavostra stomatolog protejand in primul rand gingia de arsura chimica care ar aparea in cazul contactului peroxidului de hidrogen cu acesta printr-o bariera gingivala. Dupa acesta etapa se aplica peroxidul de hidrogen si in functie de nuanta dorita, de calitatea smaltului dentar si de sensibilitatea fiecarui pacient se lasa sa actioneze de la 10 pana la 30 de minute pe sedinta. In functie de rezultatul dorit si daca apare sau nu sensibilitate la rece se recomanda sau nu continuarea tratamentului de albire.
Dupa obtinerea nuantei dorite, dintii care au fost supusi tratamentului de albire ulterior sunt fluorizati si pacientul este instruit sa nu consume alimente si lichide care sa repigmenteze smatul dentar. Nuanta obtinuta prin albirea dentara se stabilizeaza dupa aproximativ doua saptamani. Dupa aceasta perioada se inlocuiesc,unde este cazul, obturatiile existente care nu isi modifica nuanta prin tratamentul de albire, restaurand astfel un zambet cu 2-3 nuante mai deschis pacientului.
Albire dentara cu gutiere
Acest fel de albire poate constitui in sine un tratament de albire sau poate fi considerat ca un tratament de mentinere a unei nuante dentare obtinute ulterior unui tratament de albire realizat in cadrul cabinetului stomatologic.
Este considerat un tratament mai bland de albire dentara prin folosirea unor substante mai putin concentrate si prin perioada mai lunga de aplicare a acestora. Ca si prima etapa in cadrul cabinetului stomatologic se realizeaza un detartraj cu ultrasunete pentru indepartarea depunerilor de piatra care ar sta in calea actiunii substantei de albire si un periaj profesional. Dupa aceea se amprenteaza arcadele dentare si se realizeaza in laborator gutiere de albire, aceste afiind niste mulaje ale dintilor dumneavostra dintr-un material siliconat si transparent.
Substanta de albire se gaseste sub forma de seringi, din care gelul se aplica in gutierele de albire si se aseaza peste dintii dumneavostra, purtandu-se un numar de ore in functie de substanta si concentratia substantei recomandate.
Fatete ceramica
Fatetele ceramice sunt foite subtiri de ceramica care se lipesc pe suprafata dintilor dupa slefuirea unei suprafete foarte subtiri a smatului. Fatetele ceramice sunt o alternativa viabila pentru multe cazuri, care pana nu demult se rezolvau prin coroane de invelis. Fatetele ceramice sunt un excelent remediu pentru dintii tociti, sparti, spatiati, patati sau inghesuiti. Sunt considerate restaurari pe termen lung care protejeaza si dintii si intaresc frumusetea zambetului dumeavoastra. Avand o grosime foarte redusa, fatetele necesita slefuirea unei cantitati foarte mici de smalt. Dintii dumneavoastra vor avea culoarea, dimensiunea si forma dorite cu un sacrificiu minim de substanta dentara si in timp scurt.
Un mare avantaj al tratamentului prin fatete ceramice este acela ca inainte de interventia propriu-zisa se poate face o simulare cu ajutorul careia pacientul poate vedea cum va arata zambetul sau dupa aplicarea fatetelor ceramice finale. Este o etapa intermediara care prelungeste tratamentul dar are o mare importanta pentru pacient. In aceasta faza nu se intervine deloc asupra dintilor naturali, este complet nedureroasa iar acesta poate vedea cum vor arata dintii sai in final. Doctorul ia o amprenta a ambelor arcade pe care o trimite in laborator impreuna cu fotografii si indicatii precise privind viitoarea forma a dintilor, culoarea si orientarea dintilor.
In laborator sunt turnate modele ale dintilor pacientului pe care apoi sunt modelate fatete din ceara speciala dupa indicatiile medicului dentist respectand forma indicata si celelalte principii. In sedinta urmatoare, pe baza fatetelor din ceara medicul realizeaza in cabinet fatete din materiale acrilice sau compozite care se aplica pe dintii pacientului acestea avand culoarea si forma celor finale. In acest fel pacientul poate vedea cum vor arata in final si se pot face chiar diverse adaptari si modificari de culoare si forma.
Aceasta tehnica de simulare nu este obligatorie dar este recomandata in cazuri in care are loc restaurare completa prin fatete ceramice sau in cazuri mai complicate, fiind totodata o metoda excelenta de prefigurare a rezultatului final.
Dupa consultatia initiala, stabilirea planului de tratament si eventual simularea are loc prepararea dintilor. Dinti sunt preparati prin indepartarea unui strat foarte subtire de smalt (maximum 0,4 – 0,7 mm) pentru a creea loc pentru fateta de portelan. Vom lua o amprenta a dintilor astfel preparati care va fi trimisa la laborator. Alegerea culorii viitoarelor fatete este un pas foarte important. Nuanta finala este aleasa in functie de dorinta dumneavoastra dar bineinteles la sfatul medicului dentist. Culoarea viitoarelor fatete de portelan trebuie sa fie adaptata cu nuanta pielii, a ochilor si a aspectului general. Medicul dentist va poate recomanda cea mai buna varianta in asa fel incat dintii sa para naturali, iar aspectul general incantator. Nu intotdeauna dintii foarte albi sunt recomandati. Culoarea viitoarelor fatete trebuie sa fie in ton si cu culoarea dintilor naturali nefatetati pentru un aspect general armonioasa.
Coroane total ceramice
Coroane ceramice pe suport de zirconiu
Reconstituire dinti fracturati
Uneori se intampla mici accidente care sa duca la fracturarea dintilor, datorita unui impact mai puternic sau prezenta unei obturatii mai mari nesustinuta suficient de pereti de smalt dentar. In aceste cazuri, dintii se mai pot reface prin reconstituiri in functie de gradul de distructie.
In cazul in care radacina restanta este buna, nu prezinta procese infectioase neoperabile, se poate recurge la ancorarea unor dispozitive prefabricate( pivoti din fibra de sticla) sau realizate in laboratorul dentar dupa prepararea radacinii. Aceste dispozitive se ancoreaza prin cimentarea in canalul radacinii dentare, ulterior realizandu-se o lucrare protetica in functie de necesitate.
Bijuterii dentare
In cazul in care zambetul dumneavostra este deja frumos, dar doriti sa atrageti atentia asupra dintilor dumneavoastra puteti apela la aplicarea unui diamant dentar.
Bijuteriile dentare sunt mici pietre asemanatoare diamantelor care se fixeaza prin tehnica adeziva pe smaltul dentar. Metoda de aplicare a acestor pietre este neinvaziva, smaltul dentar fiind doar demineralizat. De diferite culori si marimi, aceste pietre se aplica usor fara a gauri dintele si la fel de usor se si indeparteaza, in cazul in care pacientul nu mai doreste mentinerea bijuteriei pe dinte, fara a lasa nici o urma pe smaltul dintelui.
PROGRAM
Luni – Joi | 9:00 – 20:00 |
Vineri | 9:00 – 17:00 |
+40.269.216.339
dentica.sibiu@yahoo.com
ADRESA NOASTRĂ
TESTIMONIALE
Profesionalism, personal amabil, recomand cu drag.
Dna. Dr. Simona Leu este cel mai bun stomatolog pentru toți copiii și nu numai.